Marți, 25 Septembrie 2018

POLIȚIA ORAȘULUI BREAZA VĂ RECOMANDĂ: Spuneți NU țepelor prin telefon!

Scris de  |  Marți, 24 Iulie 2012 00:12  |  Publicat în Social
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima perioadă de timp s-au înmulțit infrac­țiunile de înșelăciune prin telefon. Astfel, o persoană este anunțată prin telefon că a câștigat un premiu, de regulă bunuri de valoare sau o sumă de bani foarte mare.

Am ales și am cules

Scris de  |  Luni, 23 Iulie 2012 23:45  |  Publicat în Social
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De obicei, oamenii spun multe dar în acele zile frumoase zile de iunie se vorbea cu precădere despre fotbal şi alegeri locale. Au coincis alegerile locale de la noi cu turneul final „Euro 2012" din Polonia şi Ucraina.
Câte doi, câte trei sau mai mulţi, cetăţenii când se întâlneau, pe la magazin, pe drum sau te miri unde, discutau cu însufleţire pe diverse teme, multe şi mărunte, dar cel mai des vorbeau despre alegeri: cine a câştigat, cine a pierdut, câte voturi a obţinut, cine sunt aleşii şi multe altele.
N-ai cum să nu participi la astfel de discuţii când oamenii te opresc şi vor să ştie ce părere ai, ca unul care mai scrie din când în când la ziar.
Opiniile, ca de obicei, sunt împărţite, după simpatii şi adversităţi faţă de oameni şi partide. Fiecare cu argumentele lui şi cu datele ce le deţine încearcă să-şi impună punctul de vedere şi să convingă.
Cei mai mulţi au spus că au mers şi au votat, unii să-şi susţină candidaţii partidului preferat, alţii, din spirit civic, să-şi facă datoria, în timp ce o parte motivau că sunt sătui de ale politicii şi n-au mers la vot pentru că pe oricine ar alege e totuna, cum zice o expresie cu vechime, din perioada interbelică „vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot ca proştii".
Argumentul de necontestat era că în 22 de ani aleşii locali de orice culoare politică n-au făcut mai nimic pentru cetăţenii din cartiere, mai ales în cele din stânga Prahovei (Nistoreşti, Frăsinet, Podul Corbului) unde din punct de vedere edilitar-gospodăresc lucrurile stau la fel ca în urmă cu patruzeci de ani.
Un bătrân mai conciliant, crede că s-ar fi băgat şi în cartiere apă şi gaze, s-ar fi făcut drumuri şi canalizare dar Primăria n-a avut bani. N-are de unde încasa. Lipsesc unităţile industriale şi locurile de muncă producătoare de venituri la bugetul local. „Gândiţi-vă, zicea el, că până şi uzina „Hidrojet", mândria Brezei cândva, cu mii de angajaţi, acum e pe drojdie.
- Aşa o fi, intervine un tânăr revoltat, or fi fost bani puţini dar a avut bani de cheltuit cu nemiluita pentru uriaşul local de primărie, ditamai palatul, un fel de „casa poporului" ceauşistă în replică brezeană.
În susţinere, un alt vârstnic e de părere că banii, atât cât sunt, mulţi, puţini, trebuie cheltuiţi cu chibzuială, după priorităţi, în urma unor analize temeinice, responsabile.Toţi sunt de acord că orice cheltuială a banului public ar trebui să se facă transparent, la vedere, evitându-se astfel şi suspiciunea de corupţie.(C) 2012 Centrul Cultural „Ion Manolescu” Breaza