Miercuri, 17 Octombrie 2018
Carmen NEGREU

Carmen NEGREU

Dinela Soreanu s-a născut la Breaza, în urmă cu 39 de ani. După terminarea liceului, ca șefă de promoție, urmează cursurile facultății de Filologie din cadrul Universității Transilvania, secția română-franceză. După absolvirea studiilor în 1996 susține concursul pentru titularizare, predând chiar în liceul „Aurel Vlaicu", pe care l-a urmat. Pe parcursul timpului obține toate gradele didactice, devenind profesor metodist de limba franceză și formator național POSDRU. În 2009 marchează o nouă performanță profesională, prin doctoratul susținut la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga" cu lucrarea „Aventura limbajului în opera poetică a lui Emil Brumaru" aparținând domeniului Filologie-stilistică și poetică. În septembrie 2012, Dinela Soreanu își încununează cariera, primind funcția de director al liceului teoretic „Aurel Vlaicu".

Anul acesta, 1 Decembrie - Ziua Națională a României a avut o semnificație aparte pentru brezeni, fiind sărbătorită în două locații diferite. În prima parte a zilei, autoritățile locale, cu participarea unor politicieni, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din zona Breaza de Jos. Evenimentul a fost repetat după-amiază, poate cu un fast aparte, în cartierul Valea Târsei.

Vineri, 21 Decembrie 2012 12:54

În 6 luni, Breaza va avea un centru medical

Pentru administrația publică locală, sănătatea brezenilor pe află pe primul loc în lista priorităților. Astfel, la începutul lunii decembrie, autoritățile locale au inaugurat începerea lucrărilor pentru un Centru Medical, ce se dorește să devină unul dintre cele mai moderne din țară. Brezenii vor putea beneficia de servicii medicale și analize, fără să fie nevoiți să parcurgă drumuri lungi și costisitoare până la Câmpina sau la Ploiești. Centrul Medical va fi realizat printr-un parteneriat public privat, încheiat între Consiliul Local, Primăria Breaza și medicul Gabriel Smarandache, reprezentantul Fundației „Pentru Viață", în calitate de partener al proiectului, având și susținerea Consi­liului Județean Prahova.

(C) 2012 Centrul Cultural „Ion Manolescu” Breaza